©2008 - Сите права се задржани. Powered by TVM.


Здуженито на пазарџии, со пробелмите пред градоначалникот

Здуженито на пазарџии на градоначалникот Александар Петрески в очи му ги преносоа своите проблеми. Ќе се намали закупот за тезга и ќе се намали цената за паркинг, вети Петрески.

 |   | 
sredba
средба
Здуженито на пазарџии на градоначалникот Александар Петрески в очи му ги преносоа своите проблеми. Ќе се намали закупот за тезга и ќе се намали цената за паркинг, вети Петрески.

Здружението на пазарџии бара спас од нелегалната конкуренција во пазарот и намалување на цената за закуп на тезга. Претставници од ова здружение на денешната средба ова му го соопштија на градоначалникот.

sostanokСо пазарџиите сме во постојана комуникација, а при тоа ги гледаме интересите и на Јавното претпријатие и на закупците, вели градоначалникот. И овој пат ќе сториме се за да им излезиме во пресрет и да им ја олесниме работата, додава Петрески.

Спопред предлогот на Петрески дневниот закуп на тезга треба да се намали скоро за 70 нато, а на годишно ниво за 10 насто.На денешната средба градоначалникот на закупците на тезги им вети дека се размислува за скоро време да се направи и измена на цената за паркирање.

Се она што денес им беше ветено на претстевниците на здруженито на пазарџии Петрески најави дека ќе го поднесе како предлог за седницата на совет за 26 овој месец.

 

 

{loadposition content9}

Со Вашата регистрација, неделно ќе добивате е-порака со најважните информации од регионот.


© 2008 - Сите права задржани. Поддржано од ТВМ ТелевизијА.
Back to Top