Skip to main content

21 прекршок на забраната за движење, 611 санкции за неносење маска

Од 22.00 часот (31.03.2021) до 05.00 часот (01.04.2021) констатирано е дека 21 лице не ја почитувало забраната за движење. Во текот на изминатото деноноќие (31.03/01.04.2021) пак, на територијата на Република Северна Македонија, за мерката за носење лична заштита на лице, регистрирани се 611прекршоци.

 |   | 

Од 22.00 часот (31.03.2021) до 05.00 часот (01.04.2021) констатирано е дека 21 лице не ја почитувало забраната за движење. Во текот на изминатото деноноќие (31.03/01.04.2021) пак, на територијата на Република Северна Македонија, за мерката за носење лична заштита на лице, регистрирани се 611прекршоци.

Министерството за внатрешни работи апелира до граѓаните да ги почитуваат мерките и протоколите донесени од Владата и сите заеднички да придонесеме за спречување на ширењето на Ковид 19.