©2008 - Сите права се задржани. Powered by TVM.


Градоначалникот Петрески најави отварање на универзитет за уметности

„Охрид ќе добие универзитет за уметности и музеј“ – најави градоначалникот Александар Петрески.

 |  Валентина Нелоска  | 
експонат
eksponat
„Охрид ќе добие универзитет за уметности и музеј“ – најави градоначалникот Александар Петрески.

Збирката со 200 слики од италијанскиот уметник Винченцо Бјанки, додека се изгради музејската зграда ќе биде сметена  на третиот спрат од гимназиската зграда рече Петрески, а седиштето  на универзитетот е веќе  одредено и ќе биде во поранешната училишна  зграда  Св. Сава. Објектот ќе биде остапен од Гранит кажа Петрески.

opstinska salaИталијанскиот уметик, вљубеник во Охрид, Винченцо Бјанки со неколку професори од Open Univerzity  од Италија се задоволни што и во Охрид ќе има дел од овој  универзитет.

Градоначалникот Петрески  оптимистички највува дека се ќе се напрват сите подготовки универзитет да почне со работа веќе од следната  учебна година.

 

 

 

{loadposition content9}

Со Вашата регистрација, неделно ќе добивате е-порака со најважните информации од регионот.


© 2008 - Сите права задржани. Поддржано од ТВМ ТелевизијА.
Back to Top