Skip to main content

Едриличарство

International Ohrid Sailing Regatta, трето издание

Учесниците ќе се се натпреваруваат во класите Оптимист, ILCA 4 и класата 470, а ќе се едри на полето Градско пристаниште-Канео-Горица 1.
 |  Голабовски Крсте  |  ,
регата

Денес и утре во водите на Охридското Езеро, во организација на Здружението за спортско едрење „Акватика Јахтинг“ од Охрид, а поддржано од ЕФМ и Општина Охрид, ќе се одржи III меѓународна едриличарска регата „International Ohrid Sailing Regatta“.

Едриличарски тимови од соседна Србија и Бугарија, ЈК „Палиќ“, Бродарски клуб „Металац“ – Смедерево, ЈК „Смедерево“ од Србија, „Централен Софиски Јахт клуб“ од Бугарија, „GKZ“ од Полска и ЕК „Снегар“ и „Акватика Јахтинг“ од Република Македонија, се само дел од учесниците кои ќе се натпреваруваат во три класи.

Учесниците ќе се се натпреваруваат во класите Оптимист, ILCA 4 и класата 470, а ќе се едри на регатното поле Градско пристаниште-Канео-Горица 1.