Skip to main content

ЈЗУ Здравствен дом Охрид обезбедува подобри услови за пациентите, започна санација на Маларична

Започнаа градежни зафати за санација на објектот Маларична. ЈЗУ Здравствен дом Охрид изминатиов период интензивно и посветено работи на обезбедување подобри услови за пациентите и медицинскиот персонал со инвестиции од сопствени средства.
 |  Маја Савиќ  | 

ЈЗУ Здравствен дом Охрид посветено работи на подобрување на условите за пациентите и подигнување на нивото на здравствената заштита. Денеска започнаа зафати за санација на објектот Маларична.

„Со цел да се овозможат подостоинствени услови за пациентите и вработенитеЈЗУ Здравствен дом Охрид започна со реализација на договор за јавна набавка со кој ќе се извршат поправки, замена на дограма, партерно уредување, поправки на фасада, поставување на настрешници и останати работи поврзани со интервенции на објектот Маларична, информира за ТВМ директорката на Здравствен дом, Ајсел Зејноска.

Инвестицијата чини 3.469.844 денари и истите се обезбедени од сопствени средства на ЈЗУ Здравствен дом Охрид.

Исто така, во тек е и санација на објектот амбуланта „Белчишта“ за што од сопствени средства Здравствен дом издвои 7.665.280 денари.

Изминатиов период значително се унапредени и условите во просториите во Службата за вакцинации. Се обнови и лабараториската опрема и се обезбеди медицинска апаратура со што е проширен делокругот анализи што сега се вршат во здравствената установа.

ЈЗУ Здравствен дом го обнови и возниот парк на Итната медицинска помош со набавка на две амбулантни возила, исто така од сопствени средства, за поефикасно, побрзо и навремено реализирање на здравствените услуги за пациентите.