Skip to main content

Камион се преврте пред селото Опеница

Утрово пред селото Опеница се преврте камион.

 |  Маленкова Татјана  | 
soobrakajka
сообракајка

Неприлагодена брзина на патот, најверојатно е причина за сообраќајната несреќа која се случи утрово на магистралниот пат Охрид – Ресен кај селото Опеница и кога се преврте камион со полу приколка со охридски регистарски таблички, сопственост soobrakajkaна ДОО „Отпад Охрид“.  

Несреќата се случила во 09.00 часот, по што сообраќајот беше со повремени преќини, се додека камионот не беше подигнат со специјално возило – дигалка.
СРВ веднаш излезе на лице место, со цел да ги утврди причините за несреќата.  

По неколку часа текот на сообраќајот на оваа делница беше нормализиран.

{loadposition content9}