Skip to main content

Контроли во патниот сообраќај

Казнети возачи во Охрид за непрописно престигнување

Полициските службеници санкционирале 7 возачи во Охрид кои извршиле непрописно престигнување. Во Кичево казнети се 4 возачи.
 |  инфодеск  | 
Полициски службеници

На 13.05.2022 година од 14 до 20 часот, при извршени контроли во патниот сообраќај, полициските службеници регистрирале и санкционирале 11 возачи кои извршиле непрописно престигнување (Охрид-07, Кичево-04).

Со цел зголемување на сообраќајната безбедност, контролите ќе бидат интензивирани на целото подрачје на СВР Охрид поради што апелираме до сите учесници во сообраќајот на внимателност и совесност и целосно почитување на поставената сообраќајна хоризонтална и вертикална сигнализација – велат од СВР Охрид.