Skip to main content

Дезинформации

Колку дезинформациите ја минираат туристичката сезона?

Споделете го со нас вашето мислење за тоа колку дезинформациите влијаат врз туристичката сезона со пополнување на следната анкета.
 |  инфодеск  | 

Пред почеток на главната туристичка сезона во охридскиот регион, како непишано правило, секоја година започнува „кампања“ со разноразни фотографии и информации за слабости во туризмот на македонскиот бисер. Најчесто на портали и социјални мрежи, се шират содржини од непотврдени извори, но и вистинити информации зачинети со сензационализам дури и тенденциозност кои фрлаат сенка на напорите на сите чинители во туризмот за квалитетна понуда и успешна сезона.

Споделете го со нас вашето мислење за тоа колку дезинформациите влијаат врз туристичката сезона со пополнување на следната анкета.