Skip to main content

Младинско учество

Можат ли младите да променат нешто?

Колку младиот човек реално учествува во процесите на креирање на младински политики и донесување одлуки кои се однесуваат на неговата положба во општеството?
 |  инфодеск  | 
млади

Младите треба да се архитекти на својата иднина. Колку младиот човек реално учествува во процесите на креирање на младински политики и донесување одлуки кои се однесуваат на неговата положба во општеството? И по две години од донесувањето на Законот за младинско учество и младински политики, неговата имплементација оди бавно.