Ти си твојот град

Ништо не им бега на охриѓани

„Можеби се истите што ги пишувале учебниците“, овој коментар ни пристигна заедно со фотографија во рубриката „Ти си твојот град“. Еве за што станува збор.
Правописна грешка

Наш сограѓанин ни ја испрати фотографијата, со коментар :

Можеби се истите што ги пишувале учебниците“, алудирајќи на многуте грешки кои секојдевно се откриваат во новите учебници.

Правописна грешка

Во новите учебници, кои учениците ги добиваат изминатов период, иако првото полугодие е при крај, има повеќе грешки, како на пример дека Македонија на исток се граничи со Албанија, а на запад и со Бугарија, како и дека врвот Монт Еверест е висок 29.305 метри, а не 8.849 метри.

Повеќе на следниот линк

Со Вашата регистрација, неделно ќе добивате е-порака со најважните информации од регионот.


© 2008 - Сите права задржани. Поддржано од ТВМ ТелевизијА.
Back to Top