Skip to main content

Основците од Григор Прличев упатија честитка на оргинален начин за Денот на жената

Основците на посебен начин упатија честитка до сите жени по повод Интернационалниот ден на жената 8 -ми Март. Ученицитe заедно со своите родители од  го честија празникот со  видео проект  насловен „Жената е..“ Во реализација на видео проектот учествуваа родители/старатели од различни професионални профили и учениците од 1 до 9 одделение.  

 |  Валентина Неловска  | 

Од ОУ Григор Прличев изработија проект со кој упатија видео честитка до сите жени по повод Интернационалниот ден на жената 8 -ми Март. На оргинален начин со проектот насловен „Жената е…“ потврдија дека се единствени и креативни.

На забавно – едукативен начин ја прикажаа вредноста на жената во општеството, потребата од внимание и почит од спротивниот пол и големината на убавиот збор посветен на жената.

Вo подготовката на видео проектот учествуваа родители / старатели од различни професионални профили и учениците од 1 до 9 одделение.

 

Основците од 1 до 9 одделение заедно со своите наставнци се погрижија за изборот на исказите посветени на жената, а основците од 1 до 3 одделение ги изработија буквите  на креативен начин.

Проектот „Жената е ..“ е резултат на успешната соработка меѓу Советот на родители и претседателот Сашко Георгиески и Ивана Маховска Шикалоска, директор на ОУ Григор Прличев, наставниот кадар и стручните служби.