Skip to main content
Јан 31, 2024

Високо признание за претседателот на ИПА Охрид од OIDE за промовирање на принципите на Обединетите нации

Во Охрид се одржа јубилејно Собрание на Националната секција на Интернационалната полициска асоцијација (ИПА) Македонија, по повод 10 години од нејзиното полноправно членство во светското ИПА семејство и 13 години од формирањето на ИПА, оддел Македонија.

Јан 31, 2024
Учи паметно – работи стручно

Скоро половина од учениците во дуално образование се вработуваат во компаниите каде посетувале практична настава

Средните стручни училишта, охридските компании и локалната самоуправа соработуваат со цел креирање квалификуван и стручен кадар кој ќе одговара на потребите на пазарот на трудот и услови за поголема вработливост на младите. Денеска во ОЕМУЦ Св Наум Охридски, се одржа дијалогот Учи паметно – работи стручно. Целта е да се дадат предлози, сугестии и да се споделат мислења за тоа како да се унапреди системот на средно стручно образование.

Јан 31, 2024
ЈП Водовод Охрид

Без вода се корисниците во населба Христо Узунов и дел од Бул. Туристичка

Екипи на претпријатието се на терен до целосно завршување на санацијата, велат од ЈП Водовод.

Јан 31, 2024

Левица Охрид: Среде учебна година локалната врши реновирање на охридската гимназија

Левица Охрид денеска до Санитарната инспекција поднела барање за вонреден инспекциски надзор и според нивни сознанија инспекцијата излегла на терен.

Јан 31, 2024
ЈП Водовод Охрид

Прекин на водоснабдувањето на улиците „7ми Ноември“ и „15ти Корпус“

Поради интервенција на водоводната мрежа денес од 10:00 часот, ќе има неколкучасовен прекин во водоснабдувањето кај корисниците на наведените улици

Јан 31, 2024
УХМР

Сончево време со температура до 7 степени

Следува период на стабилно време во Македонија. Дневните температури ќе бидат во пораст, особено за време на викендот.

Јан 30, 2024
Општина Охрид

Познати резултатите од јавните повици од социјалната сфера

Објавени имињата на граѓаните корисници на еднократната финансиска помош од општината.

Јан 30, 2024
Општина Охрид

Советот на Општина Охрид ја одржа 37-та седница

Советниците дадоа зелено светло за донесување локален акциски план за управување со отпад на општина Охрид за 2024 – 2025 година. Изгласаа план и програма за контрола на популацијата на бездомни кучиња на територија на општина Охрид.