©2008 - Сите права се задржани. Powered by TVM.

Дек 8, 2008

Законот за јавна чистота во Охрид

Три месеци од воведувањето на законот за јавна чистота, Охрид заличува на пристојно место за живеење.


Дек 8, 2008

О.У Св. Климент Охридски ја одбележа 110 годишнината од изградбата и основањето

Со свечена академија, вечерва во Центарот за култура, О.У Св. Климент Охридски ја одбележа 110 годишнината од изградбата и основањето на ова училиште.

 


Дек 6, 2008

Соопштени годинешните добитници на највисоките општински признанија

Наградата Свети Климент Охридски“ за животно дело ја добија: писателот и дипломат Трајан Петровски и професорот од Факултетот за туризам од Охрид, Миладин Крстаноски.


Дек 6, 2008

Обраќање на градоначалникот Александар Петрески

Потсети на бројните, успешно реализирани проекти насочени кон развојот на градот. Потенцира дека изостанала подршката на охридските пратеници и функционери во централната власт  и извршна власт.


Дек 5, 2008

Судбината на една охриѓанка

Зора Малеска веќе 15 год. живее под крошната на едно дрво, кога врнe дожд се покрива со најлонска кеса, а јаде само кога некои добри луѓе ќе се сетат на неа.


Дек 5, 2008

Меѓународен ден на волонтерите

Волонтерството е сила која креира, мотивира и развива, вели претседателот на Црвен крст од Охрид. Од ангажираноста на волонтерите зависи успешноста на нашата организација, додава тој.


Дек 5, 2008

Илегалната емигарција и криминалот главни причини за шенгенскиот зид

Пред земјите на Западен Балкан е поставен  Шенгенскиот зид, а Македонија е лидер во спроведување на реформите и во исполнувањето на критериумите за визна либерализација.


Дек 4, 2008

„Богојавление Водици 2009“ ги доби новите кумови

Традиционално, на денешниот голем христијански празник Пречиста избрани новите кумови на манифестацијата  „Богојавление Водици 2009“.

Со Вашата регистрација, неделно ќе добивате е-порака со најважните информации од регионот.


© 2008 - Сите права задржани. Поддржано од ТВМ ТелевизијА.
Back to Top