©2008 - Сите права се задржани. Powered by TVM.

Сеп 3, 2008

Притворени двајца охриѓани поради сомнение дека продавале наркотични дроги

Секторот за внатрешни работи поднесе кривична пријава против лицата О.Н. роден 1983 година и Д.Р. родена 1981 година и двајцата од Охрид.

Сеп 3, 2008

За соијалните случаи, нема бесплатни учебници

Корисниците на социјална помош се жалат дека нивните деца не добиле бесплатни учебници.


Сеп 3, 2008

Охридските египќани атакуваат на две советнички места

Партијата Сојуз на египќани од Охрид ја започна својата предизборна кампања и атакуваат на две советнички места.


Сеп 3, 2008

Нема да има фестивал „Сирење и вино“

Фестивалот „ Сирење и вино “, кој годинава требаше да се одржи по петти пат, е откажан.


Сеп 2, 2008

Бројот на пловните објекти постојано расте

Во охридската капетанија годинава технички се прегледани, запишани и пуштени во пловидба 660 нови објекти.


Сеп 2, 2008

Интересот за згрижување на децата во градинката „Јасна Ристеска“ се поголем

Оваа учебна година во градинката пристигнаа 700тини нови дечиња. Просторот со кој располага оваа институција станува претесен.


Сеп 1, 2008

СВР Охрид им ветува поголема безбедност на учениците

Полицијата патролираше во близина на основните и средни училишта. Ги опоменуваа возачите кои не ги почитуваа сообраќајните прописи и правила.


Сеп 1, 2008

Образованието приоритет за Општина Охрид

Општина Охрид и оваа година најмногу средства од буџетот ќе издвои за развојот на образованието.

Со Вашата регистрација, неделно ќе добивате е-порака со најважните информации од регионот.


© 2008 - Сите права задржани. Поддржано од ТВМ ТелевизијА.
Back to Top