©2008 - Сите права се задржани. Powered by TVM.

Сеп 4, 2012

Улицата „Питу Гули“ заборавена од надлежните

Дали некој ќе се сети да ги поправи тротоарите од улицата „Питу Гули“Граѓаните прашуваат со години, но одговор нема. Од Секторот за коминален развој велат дека „Питу Гули“ е влезена во годишната програма.


Сеп 3, 2012

Успешно лето полно работа за Црвениот Крст од Охрид

Претседателот Сашо Точко истакна дека ова  лето сите нивни  тимови имале полни раце работа и за среќа ниту еден фатален исход.


Сеп 3, 2012

Школската година започна

Од училиште во книжарница.


Сеп 3, 2012

Паркинзите повторно тема на пресс на ВМРО-ДПМНЕ

„Доделувањето на паркинзите на градот под концесија, криминален и скандалозен чин“, обвинуваат од Општинскиот комитет на ВМРО-ДПМНЕ од Охрид.


Сеп 3, 2012

Почна новата учебна година за 7000 охридски ученици

На првиот училишен ден охридските основни и средни училишта ширум ги отворија вратите за своите ученици.


Сеп 3, 2012

Фејзо Шемо-единствен ром-државен службеник во Охрид

Од отворен конкурс, преку стратегиите на Декадата на ромите, до вработување.


Сеп 3, 2012

Највкусните балкански јадења на Софра 2012

Скара, ѓувеч, полнети пиперки, охридски крап, десерти…Вкусно нели?


Сеп 1, 2012

Градската фонтана позелене

Градската фонтана наместо гордост, срам за Охрид. Од ЈП „Комуналец“ објаснуваат дека состојбата со фонтаната е ваква кава што е поради несоодветната изведба на филтрите кои  служат за прочистување на водата, но и поради отпадоците кои несовесните граѓани ги фрлаат во неа.

Со Вашата регистрација, неделно ќе добивате е-порака со најважните информации од регионот.


© 2008 - Сите права задржани. Поддржано од ТВМ ТелевизијА.
Back to Top