Skip to main content
Апр 7, 2014

Работодавачите, МПИН пресметките да ги достават до 10-ти април

Почнувајќи од 13.03.2014 година, согласно законот за вработување и осигурување во случај на невработеност, работодавачите од приватен сектор кои ќе вработат невработено лице до 29 години возраст со полно работно време имаат право на ослободување од плаќање на придонеси од задолжително социјално осигурување во рок од 12 месеци од вработувањето на лицето.


Апр 7, 2014

Празник на радосната вест и на пролетната убавина

Именден празнуваат: Благоја, Благојка, Блаже, Благица итн.


Апр 7, 2014

Да му помогнеме на Томче Костадиноски

Томче Костадиноски, четиринаесет годишно момче од населеното место Д. Седларце боледува од Душенова мускулна дистрофија (ДМД).


Апр 6, 2014

Креативните средношколци од „Јахја Кемал“ низ песна и костими ги презентираа светските култури

Публиката воодушевена, имаше можност да слушне за некои одамна изгубени народи, за некое друго, минато време, па дури и да поднаучи по нешто.


Апр 5, 2014

О.О на СДСМ обвини за притисоци врз нивни членови да не се појават на нивниот митинг

Вчера беше чест и гордост да се биде опозиционер во Охрид, кажа на денешниот прес претседателот на општинската организација на СДСМ,Томислав Тунтев.


Апр 26, 2021

43 прекршувања на забраната за движење, 484 санкции за неносење маска

Од 20.00 часот (25.04.2021) до 05.00 часот (26.04.2021) констатирано е дека 43 лица не ја почитувале забраната за движење. Во текот на изминатото деноноќие (25/26.04.2021) пак, на територијата на Република Северна Македонија, за мерката за носење лична заштита на лице, регистрирани се 484 прекршоци.


Апр 5, 2014

Кандидатите за пратеници од ДПМНЕ се заложија дека ќе работат за доброто на охриѓани

Прва прес конференција на кандидатите за пратеници од ВМРО ДПМНЕ од Охрид.


Апр 5, 2014

Започна програмерската битка на Codefest 2014

Околу 120 програмери се натпреваруваат за тоа кој ќе создаде најдобра идеја, со најдобра можност за бизнис реализација.