Skip to main content
Апр 10, 2014

Преку трупа и преку нива одиме во град, реагираат жителите од ул. Сирма Војвода. Наместо градска, нашата улица наликува на запуштена селска населба без асфалтиран пристапен пат, газиме во кал а градските власти ни ветија дека оваа пролет улицата ќе биде еден од приоритетите на Секторот за сообраќај, патишта и улици. Но од тоа досега ништо.


Апр 10, 2014

Општината непобарала информации од државниот инспекторат за дивоградбите во Стар град.


Апр 27, 2021

ТАВ Македонија доби здравствен сертификат од Меѓународниот Совет на Аеродроми (Airports Council International World) за Аеродромот Св. Апостол Павле Охрид, во рамки на Програмата за здравствена акредитација на аеродромите, којашто претставува нов меѓународен репер за спроведени здравствени мерки на аеродромите ширум светот.


Апр 10, 2014

ОД ОО на СДСМ уште еднаш ги потсетија припадниците на ВМРО-ДПМНЕ дека отчетот на градоначалникот народот не го оценува само по кориците, туку суштината е во неговите реализирани работи напишана во многубројните страници.


Апр 10, 2014

Поради постоење основи на сомнение за сторени пет казнени дела „Тешка кражба“, СВР Охрид против Р.Ф. (21) и Д.Т. (17) двајцата од Охрид поднесе кривична пријава.


Апр 10, 2014

Ј.П.”Охридски Комуналец”-Охрид ги известува граѓаните на Општина Охрид дека на ден 12.04.2014 год.(сабота) ќе организира акција за подигнување отпад од уредување на дворни површини и градини (гранки, трева, жива града и др.)од реонот опфатен со границите на улиците:  Македонски Просветители, Партизанска, Димитар Влахов, Кеј Маршал Тито и населба Охридати.


Апр 10, 2014

Во тревниот дел од градскиот парк, на потегот од поранешното ПТТ одморалиште до угостителското училиште, Ј.П.Охридски Комуналец засади 3 нови цветни  острови.


Апр 9, 2014

Да имаше ДПМНЕ од Охрид квалитетни кадри на листата со кандидати за пратеници, ќе си се фалеше и гордееше со нив, и немаше сосема неосновано да ме напаѓа мене кажа на денешната пресс конференција кандидатот за пратеник од СДСМ, Томислав Тунтев.