Skip to main content
Мар 10, 2014

Рокот за поднесување Годишна даночна пријава истекува на 15-ти март

Само потсетување за сите оние граѓани кои во текот на 2013 година, покрај својата плата или пензија, оствариле и дополнителни приходи од кирија, хонорар или добиле добивки на наградни игри, обврзани се да поднесат Годишна даночна пријава најдоцна до сабота 15-ти март 2014 година, информираат од УЈП.


Апр 19, 2021

22 прекршувања на забраната за движење, 537 санкции за неносење маска

Од 20.00 часот (18.04.2021) до 05.00 часот (19.04.2021) констатирано е дека 22 лица не ја почитувале забраната за движење. Во текот на изминатото деноноќие (18/19.04.2021) пак, на територијата на Република Северна Македонија, за мерката за носење лична заштита на лице, регистрирани се 537 прекршоци.


Мар 8, 2014

ВМРО ДПМНЕ: Критиките на Народна се удар кон интересите на граѓаните

Во однос на пресот на Народна партија очигледен е нивниот деконструктивен однос кон се она што е во интерес на Република Македонија,реагираат од ОК ВМРО ДПМНЕ Охрид.


Мар 8, 2014

Црвени рози, подароци, ора-Дали битката за правата на жената е добиена?

Охрид раздвижен за 8ми Март, Денот за правата на жената. Црвена роза и подароци, музика и ора по ресторани.


Мар 8, 2014

Каранфил за жените возачи во Охрид

Празникот на жената одбележан со многу цвеќе и убави желби за понежниот пол. И годинава охридскта полиција се вклучи во одбележувањето на празникот така што на жените возачи им подари по еден каранфил.


Мар 8, 2014

Бакрачески на сите жени го честита празникот

Градоначалникот Никола Бакрачески на сите припадничките на понежниот пол им го честита 8 ми март. Тој посочи дека состојбата со правата на жените не само во нашиот град, туку и во нашата држава се подобрува, за што доказ е присуството на жените во сите свери на општественото живеење, нивното делување и влијание во градењето на општествените стратегии и политики.


Мар 8, 2014

За ВМРО Народна, експропријацијата на земјиштето за автопатот е спорна

Според Народна, Владата врши и нова национализација, откупувајќи ги имотите на граѓаните по ниски цени за изградба на овој автопат.


Мар 7, 2014

Спасески се сретна со коселчани

Коселчани до претставниците на локалната власт најмногу се пожалиле на проблемот со водата за пиење и неасфалтираните улички. Но ја поздравиле идејата за организација на директни средби со граѓаните, кои од сега па во иднина ќе се спроведуваат еднаш месечно во Косел.