Skip to main content
Авг 19, 2013

Отворена четвртата школа за млади лидери во Охрид

На школата за млади лидери предавања држат светски реномирани и истакнати лидери од најразлични области.


Авг 19, 2013

Музичкиот дел на Охридско лето, завршува со концертот на Немања Радуловиќ

Атрактивен концерт за крајот на музичкиот дел на Охридско Лето.


Авг 19, 2013

Охриѓани користат потврди за здравствени услуги при летување и патување во странство

Охриѓани користат потврди за здравствени услуги при летување и патување во странство.


Авг 17, 2013

Кејот се претвара во нова фестивалска сцена

Кејот се претвара во нова фестивалска сцена.


Мар 17, 2021

Нема нови рестриктивни мерки, вакцинација на населението од прва половина на април

Останува на сила полицискиот час од 22 до 5 часот, не се воведуваат нови рестриктивни мерки, соопштија денеска министерот за здравство Венко Филипче и претседателот на Комисијата за заразни болести Жарко Караџовски на заедничка прес конференција. Според нив, зголемениот број на заболени од Ковид-19 се уште може да се менаџира и во моментов има доволен број на болнички кревети во ковид центрите, а вакцинацијата против Ковид-19 се очекува да започне до првата недела на април.


Авг 17, 2013

Охриѓани пијат квалитетна вода

Охриѓани пијат квалитетна вода, велат од Центарот за јавно здравје. Од таму апелираат да се подобри квалитетот на водата од селските водоводи. И езерската вода е со добар квалитет освен местата каде се влеваат реките Велгошка, Коселска, Сатеска и Черава.


Авг 17, 2013

„Македонија без отпад 2013“

Преку акција, едукација и промоција денес во Охрид се реализира глобалната акција „Македонија без отпад 2013“. Се чистеше отпад на излетничките места Корита и Јадера на НП Галичица. Акцијата ја поддржаа претставниците на МЖСПП, невладините организации кои делуваат на територија на општина Охрид, извидници, претставници од граѓанските асоцијации.


Авг 16, 2013

Акцијата „Се грижиме за топол дом“ на дело во Охрид

Семеството чија куќа минатата година изгоре, денеска доби комплетна покуќнина.