Skip to main content
Авг 16, 2013

Германска подршка за високото образование во Македонија

За добра академска и професионална иднина на ФТУ, потребна е соработка со реномирани факултети. Во таа насока оди соработката со германските универзитети, истакна деканот на ФТУ Сашо Коруноски, кој денес во просториите на факултетот оствари средба со истакнати професори од Универзитетот Кемниц.


Авг 15, 2013

Започна трката по студентски индекс

На државните универзитети денеска и утре е пријавувањето за запишување во прва година во академската 2013/2014 година.


Авг 15, 2013

Узурпирани тротоари

Автомобилите по тротоарите а пешаците на коловози. Граѓаните реагираат: На голем број локации во градов тротоарите се узурпирани од автомобили, додека пак мајките со колички се принудени да слезат од тротоар и да се движат по коловозот. Надлежните засега делуваат само со превентивни мерки.


Авг 15, 2013

Јубилејно издание на поетската ноќ во Велестово

Јубилејно издание на поетската ноќ во Велестово. 25 годишнината ќе донесе повеќе новини во оваа реномирана поетска манифестација. Годинава таа пред се ќе биде посветена на младите македонски поети.


Мар 17, 2021

Иницијатива за прогласување на Ресторан Парк за споменик на културата

Граѓанската иницијатива Охрид SOS поднесе иницијатива за прогласување на ресторан дискотеката „Парк“ во Охрид за споменик на културата. До прогласувањето,  активистите бараат итна привремена заштита на недвижното добро според Законот за заштита на културното наследство.


Авг 14, 2013

Стотина палми ќе бидат засадени на охридскиот кеј

Стотина палми ќе бидат засадени  на охридскиот кеј.


Авг 14, 2013

Општина Охрид се вклучи во организацијата на охридскиот маратон

Општина Охрид годинава и финансиски и организациски ќе помага за меѓународниот охридски пливачки маратон.


Авг 14, 2013

Заминуваат српските полицајци кои беа на должност во Охрид

Заминуваат српските полицајци кои беа на должност во Охрид.