Skip to main content
Фев 25, 2013

Малите и средни претпријатија поимуни на економската криза

И домашната теорија и германската пракса велат дека помалите претпријатија се поимуни на негативните последици на кризата.


Фев 23, 2013

Срцевите заболувања се почести и кај младата генерација

Овој тип на заболувања некогаш се сметаа за старечки болести, но според експертите, брзиот начин на живот, физичката неактивност и лошата исхрана полека го менуваат тој факт.


Фев 23, 2013

Брежанци немаат линиски превоз

Нема линиски превоз до Брежани, се жалат мештаните на ова охридско село. Услови има, патот е асфалтиран до сред село вели брежанецот Цветко Суклоски, кој се обрати до нашиот медиум, сметајќи дека неговиот апел ќе го слушнат надлежните и ќе го решат проблемот.


Фев 23, 2013

Исчезнуваат свадбарските обичаи кај муслиманите

Изумираат бројни  ритуали поврзани со свaдбарските обичаи кај муслиманите од  овие простори.


Фев 23, 2013

Охридското Здружение на пензионери работи успешно

Охридското Здружение на пензионери успешно ја заврши минатата година. На денешната Седница на здружението која е пета по ред, а прва во оваа година беше усвоена завршната сметка за 2012 год, а се донесе и програмата за работа за 2013.


Фев 22, 2013

Сликата на Кемал Ататурк предизвика мал инцидент во ОУ Братство Единство


Сликата Ататурк ги разбранува страстите помеѓу нставниот кадар во ОУ Братство Единство.


Фев 22, 2013

Пристига помош за опожареното семејство Шемо

Пети ден минува од пожарот кој го пеплоса скромниот дом на тројцата браќа Шемо, а охриѓани секојдневно ја покажуваат својата хуманост.


Фев 21, 2013

Како се хранат вашите деца додека се на училиште?

Инстант пире со варена виршла, тост, хот-дог. Ова се дел од специјалитетите кои децата секојдневно ги консумираат.