Skip to main content
Авг 8, 2013

Муслиманите го слават Рамазан Бајрам

Со Рамазан Бајрам завршува едномесечниот пост.


Авг 8, 2013

Нова сезона, стари маки за жителите од стариот дел на Охрид

Жителите на стариот дел се жалат дека поради ноќните журки не можат да спијат.


Авг 8, 2013

Света преподобна маченица Параскева – Света Петка

Денес е света преподобна маченица Параскева Римска. Одбележувањето на овој христијански празник во Охридскиот регион посебно се чествува во селото Велгошти. Вчера и денес над 20 000 верници го посетија храмот на Св Петка, се помолија за здравје, среќа и љубов, запалија свеќа и се измија од светата црковна вода.


Авг 7, 2013

Како да ги задржиме образованите кадри во Македонија?

Се  поголем број на студенти веднаш по завршувањето на студиите, ја напуштаат Македонија.


Мар 17, 2021

Карираниот нинџа на кино репертоарот во Охрид

Кино проекциите ќе се одржат овој ПЕТОК 19.03.2021 година, почеток 19:00 часот, цена на карта 100 денари, ГОЛЕМА САЛА!


Авг 7, 2013

Концерт на „Љубојна“ на Антички во Охрид

Под покровителство на општина Охрид а во соработка со Охридско лето вечерва  на Антички, дво часовен концерт ќе има етно групата „Љубојна“. Влезот е слободен. Пејачката Вера Милошеска ги покани сите, да ги слушнат  бисерите на нашата лирска егејска песна „Твојте очи лено мори“, „Мори чупи костурчанки“ и. т. н.


Авг 7, 2013

Конечно во Охрид ќе заживее и руралниот туризам

Охрид има одлична можност за развој на руралниот туризам, смета министерот за земјоделие, Љупчо Димоски. Тој изрази волја за поддршка и развој на руралниот туризам со Владини средства, што пак е од голема важност за Охрид.


Авг 6, 2013

„Безбедност во и околу вода“ – со здружени сили

Полицијата, капетанијата и Црвениот крст со здружени сили за безбедноста во и околу вода.