Skip to main content
Апр 26, 2021

По повод Велигденските празник, Велики петок и вториот ден од Велигден, понеделник ќе бидат неработни денови за граѓаните од православна вероисповед.


Апр 2, 2014

Крајно навредливо е да ја потценуваат јавноста и да ја убедуваат дека изградбата на затворен пазар и субвенционирањето на туристичката такса  штетно ќе влијаат врз живеењето и работењето на граѓаните. Уште понавредливо е  што ја напаѓаат оваа локална самоуправа  која гради капитални објекти, а кога СДСМ ја предводеше локалната власт за осум години не се реализира ниеден капитален проект, стои во реакцијата од Локалната самоуправа на денешниот прес на ОО на СДСМ.


Апр 2, 2014

Црвениот крст од Охрид денес ја пречека високата швајцарска делегација од Асоцијацијата „Анри Динан“. Целта на посетата е подигање на нивото на знаењата за идејата и движењето на Црвениот крст. Дел од делегацијата беа и двете внуки на коосновачот на Црвениот крст, Густав Моние.


Апр 2, 2014

Да се критикува отпочнување на процес за градба на затворен пазар повеќе доликува на пофалба за активностите и заложбите на Локалната самоуправа, велат од Ок на ВМРО ДПМНЕ.


Апр 2, 2014

Денешната прес конференција на ОО на СДСМ  реакција на некои точки од  вчерашната  22 седница на Советот на Општина Охрид.


Апр 2, 2014

Во државава речиси и да нема писатели за детска литература. Младите се помалку се дружат со книгата, а и оние кои што сакаат да читаат мора да користат странска литература.


Апр 2, 2014

СВР Охрид со активност по повод кампањата „Недела на пешаците“.


Апр 23, 2021

Рестрикциите и протоколите не дозволуваат организирање на големи јавни собири, а затоа од Црвенит кст од Охрид апелираат на хуманст особено до младите луѓе , активно да се вклучат во крводарителските акции.