Skip to main content
Мар 31, 2014

Вака накратко го опиша неговото значење Никола Митровиќ, историчар и инспектор архивист, во очи 1ви Април, Денот на Државниот архив на Македонија.


Мар 31, 2014

Современиот начин на живот и брзото темпо на живеење причина број еден за се позачестените проблеми во мускулно-скелетниот систем кај граѓаните. Терапевтите препорачуваат превентивно делување.


Мар 31, 2014

Природните убавини во националниот парк Галичица  се почесто ги посетуваат групи од странство, но и од  Македонија. Се зголемува навиката и на охриѓани за посета на Националниот парк.


Мар 31, 2014

Субвенции за  приватните станоиздавачи од мал обем.


Мар 31, 2014

Во стариот дел од градов речиси да нема ниту една клупа која не е оштетена. Од Локалната велат дека знаат за ваквата состојба и дека прават напори за нивна санација, но апелират граѓаните да бидат поодговорни кон овие реквизити.


Апр 23, 2021

Во пресрет на 23 Април – Светскиот ден на книгата и авторското право охридската градска библиотека и Здружението за промоција на култура, спорт и образование „Младински културно образовен центар Соната“ од Охрид започнаа со реализацијата на проектот „Да читаме, раскажуваме и да откриваме нови светови“.


Мар 31, 2014

И ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ од Охрид имаат по тројца кандидати. Од ВМРО-Народна како и од Граѓанската опција за Македонија имаме и носители на листа во петтата изборна единица.


Мар 31, 2014

Во текот на вчерашниот ден избувна пожар во близина на Хидробиолошкиот завод во Охрид, во кој беше опожарена површина од околу 5000 метри квадратни.