Skip to main content
Јан 15, 2014

Уметноста ставена во функција на ранливата категорија на граѓани. Проектот под наслов „Употреба на уметноста каде што е тешко да се зборува – Размени меѓу уметници кои работат во социјалната област”, во Охрид и Струга продолжува со обука на уметниците за работа со оваа категорија луѓе.


Јан 15, 2014

,, Од чинарот до ѕвездите,,. Ова е насловот на документарецот кој ќе се снима за фестивалот Охридско лето.


Јан 15, 2014

При крај е постапката за новите вработувања во општа болница Охрид. Се очекуваат резултатите. Министерството за здравство е на потег. Постапката е подолготрајна бидејќи се работи за поголем број на кандидати, 400 доктори и 800 медицински сестри за цела држава, вели директорот на општа болница Охрид д-р Љубен Арнаудов.


Јан 15, 2014

Модерното автопатско решение  Охрид – Кичево ќе се гради од три места. Пратеникот Александар Николоски потенцира дека автопатот ќе се гради согласно сите светски стандарди.


Јан 14, 2014

Препукувањата помеѓу секретарот на општината и советникот Блажески околу лизгалиштето, продолжуваат


Јан 14, 2014

Нова опрема во општа болница Охрид на одделението за оториноларинкологија, донација од Австралија. Станува збор за уред кој ќе ја олесни работата на одделението за уво, нос и грло, односно прегледите ќе бидат побезболни, а исто така и дијагностиката на заболувањето ќе биде полесна.


Апр 5, 2021

Семејни трагедии, колективно страдање, пандемијата не стивнува, напротив зема се поголем замав. Здравствените работници преморени и физички и психички. Една година на фронтот со најголемото зло на векот.Вирусот е непредвидлив во неколку часа се менува состојбата кај пациентите.


Јан 14, 2014

Децата од градинките „Јасна Ристеска“ ја прославија Василица.