Skip to main content
Фев 25, 2021

Во боите на ретките блесна и Библиотеката во Охрид

Лајонс клубот „Лихнидос“ и неуморниот проф. д-р Зоран Тунтев продолжија со поддршката на лицата со ретки болести. Од вечерва во боите на „ретките“ блеснаа и НУ Библиотека „Григор Прличев“ и спомен – бистата на големиот охридски и македонски преродебник од 19 век – поетот Прличев.


Апр 26, 2013

Првата група Холанѓани пристигна во Охрид

Погача, сол, вино и торта, зачинето со сплет на Охридски ора, за гостите од Холандија.


Апр 25, 2013

Рилковски: „Точно е дека сме повикани да си поднесиме оставки“

Директорот на ОСУ Св Климент Охридски јавно проговори за барањето на локалната.


Апр 25, 2013

Бакрачески ги слушна проблемите на здружението на телесни инвалиди

Членовите на здружението на телесни инвалиди „Мобилност“му ги кажаа своите проблеми на градоначалникот, Никола Бакрачески.


Апр 25, 2013

Започна најголемиот детски музички спектакл „Распеано рибарче 2013“

Денес беше изведена првата претстава, а до крајот на овој популарен музички фестивал, ќе има уште три. Настапуваат дечињата од сите основни школи од Охрид, но забавата е загарантирана за сите.


Фев 24, 2021

Ќе се урива ресторанот и дискотеката „Парк“ и на негово место ќе се гради нов хотел

Според одобрението за градба од 2018, инвеститорот, градежната фирма „Ремис“, ќе гради хотелски комплекс од приземје три ката и поткровје на 4.525 метри квадратни. Градоначалникот Георгиевски вели дека инвеститорот има парвосилно одобрение за градба и Општината нема правен основ да интервенира ретроградно во одобрение кое предходело на Планот за управување со Охридскиот Регион.


Апр 25, 2013

Галичица дел од „Динарските паркови“ и новиот туристички бренд

Тоа ќе значи можност за промовирање на нашите, заедно со националните паркови од Хрватска, Словенија, Босна и Херцеговина, Србија, Црна Гора, Косово и Албанија како единствена туристичка понуда.


Апр 24, 2013

Мини депонија на градските гробишта

Започна расчистувањето на депонијата од градските гробишта.