Skip to main content
Дек 13, 2013

Охриѓани во последен момент одлучуваат каде ќе патуваат за Нова година

Охриѓани во последен момент одлучуваат каде ќе патуваат  за Нова година.


Дек 13, 2013

На унифицирани тезги на плоштад ќе се продава храна и пијалоци за празниците

Храна и пијалоци ќе се продаваат на градскиот плоштад за време на празниците. Шест локации ќе се издаваат за поставување на продажни штанд пултови. Интерес за изнајмување на локациите досега  нема, но праксата покажувала дека понудите стигнувале на последниот ден, информираат од Локалната самоуправа.


Дек 13, 2013

Решен кадровскиот проблем во охридската градинка

Завршен кадровскиот проблем во охридската градинка.


Дек 12, 2013

Охрид е расадник на млади уметници

Охрид е расадник на млади уметници.


Дек 12, 2013

Локална: плоштадот кај старата библиотека е исполнување на ветеното од Градоначалникот

„Наместо политичка партија, која ќе има јасно дефинирана агенда и изграден став по одредени прашања, СДСМ од Охрид се претвора во класична малограѓанска групација со чаршиски пристап за одредени состојби.“- се вели во реакцијата од Локалната самоуправа на прес конференцијата на ОО на СДСМ Охрид.


Дек 12, 2013

Нептун донираше климатизери за охридската градинка и училишта

Нептун  донираше климатизери за охридската градинка и училишта.


Мар 31, 2021

Од утре Македонија ќе почне со преговори со сите свои соседи за протокот на туристи за летната сезона

Министерот за здравство, денеска најави дека на 14 мај Грција планира да го отвори границите за македонските граѓани, доколку ништо драстично не се промени со епидемиолошката состојба.


Дек 12, 2013

Алијанса за позитивна Македонија: „Развојот на туризмот во Охрид да биде државен приоритет“

На средбата која ја имаа со охриѓани, тие го формираа иницијативниот одбор, а во наредните денови ќе биде формиран и охридскиот огранок на оваа партија.