Skip to main content
Апр 11, 2013

Згасна градскиот линиски превоз

Охриѓани и покрај тоа што се израдуваа на линискиот превоз, се чини дека истиот ќе го почекаат.


Апр 11, 2013

Сабота и недела реонот на Охрид без струја

Од МЕПСО ја известуваат јавноста дека заради изведување работи за модернизација на преносната мрежа, со надградба на заштитно громобранско јаже со интегрирани оптички влакна, ќе изврши исклучување на далноводите преку кои се снабдува со електрична енергија реонот на Охрид.


Апр 10, 2013

The Seven-прв литературен дострел на младата Викторија Пановска

Вистинската порака на ова мало, а толку големо дело, е дека различностите помеѓу луѓето се причина повеќе за нови и силни пријателства.


Апр 10, 2013

Изборите се веќе зад нас-партиите имаат седум дена да расчистат зад себе

Бројниот изборен материјал, тие можеа да го поставуваат на три локации низ градов, а сега им следува законската обврска на враќање на овие локации во првобитната состојба.


Апр 10, 2013

УЈП на располагање на граѓаните

Денес преставници на УЈП, на даночните обврзници од Охрид им одржаа предавање како ДДВ пријавите да се доставуваат по електронски пат. И преставниците од УЈП и граѓаните задоволни како функционира системот.


Апр 10, 2013

„Изрази се преку медиумите“, нов проект на МИМ

Високата школа за медиуми и годинава ширим ги отвора вратите за своите идни студенти.


Апр 10, 2013

работници на ЈП Охридски Комуналец, останаа без работа

27 работници со договор на дело од ЈП „Охридски Комуналец“ веќе два дена не одат на работа. На истите им истекол договорот уште на 31 март годинава, кажа В.Д. Директорката на претпријатието Елена Скрческа. Исто така новата директорка на засегнатите работници им образложила дека засега нема потреба од активностите кои досега тие ги изведувале, но, доколку се наложи потреба истите ќе бидат повикани на работа.


Апр 9, 2013

Европски ѕвезди за македонските хотели

Охридските хотелиери не се воодушевeни од новиот правилник за категоризација на објектите.