Skip to main content
Апр 8, 2013

Ромите од Охрид го прославија 8ми Април, меѓународниот ден на Ромите

Со пригодна свеченост, ден порано, во неделата, ромите од Охрид, скромно го одбележаа овој ден.


Апр 8, 2013

Верификувани мандатите на новите членови на Советот на општина Охрид

Претседател на Советот ќе се избира на наредната седница.


Апр 8, 2013

СВР работи на расчистување на синоќешните инциденти во Струга

Жители на Враништа и на Лабуништа синоќа го нарушија јавниот ред и мир во Струга.


Апр 6, 2013

Вложените пари во субвенциите за странски гости се исплатија

За летната сезона 2013 Владата најавува зголемување на износот на име субвенции со кој ќе се привлекуваат странските гости.


Апр 5, 2013

Завршен митинг на Игор Трајкоски

Трајкоски:„Општина Дебарца, мора да доживее подем искористувајќи ги природните ресурси со кои располага“.


Апр 5, 2013

Министерот за образование, Панче Кралев денес прошета по училиштата во Струга

Министерот за образование, Панче Кралев вети целосна реконструкција на училиштата во Струга. Ова е приоритет и на кандидатот за градоначалник од ВМРО ДПММНЕ, Владимир Кочоски. И тој ќе се залага за создавање на подобри услови за одвивање на наставата во овие образовни центри.


Апр 5, 2013

Започна проектот преку кој ќе се отријат тајните на Езерото

Светски научници ги откриваат тајните на Охридското Езеро: Мало цунами некогаш го погодило крајбрежјето.


Апр 5, 2013

Градинката „Јасна Ристеска“ се соочува со недостиг на кадар

Недостиг од кадар е проблемот со кој се соочува градинката Јасна Ристеска.