Skip to main content
Апр 2, 2013

Децата стануваат се посиромашни за литература која е наменета токму за нив

 Се помал број автори пишуваат детска литература. Хрватска, Србија и Бугарија треба да ни бидат пример како да се негува и вложува во детската литература.


Апр 2, 2013

Се асфалтираат ударните дупки на патниот правец Ботун-Лешани

Дождливото време денес не го попречи започнатото крпење на ударните дупки на патниот правец Ботун – Лешани.


Апр 1, 2013

Трајкоски го обвини Којчиноски за несовесно работење

Игор Трајкоски кандидат за градоначалник на општина Дебарца обвини дека Којчиноски 16 години несовесно работи.


Апр 1, 2013

Kандидатот за градоначалник на Струга Кочовски, денеска во посета на Подгорци

Д-р Владо Кочовски, Kандидатот за градоначалник на Струга од коалицијата „Заедно за Струга“, денеска во посета на Подгорци.


Апр 1, 2013

Многу дружење, многу математика и одлични резултати

31виот по ред регионален натпревар покажа колку охриѓани ја сакаат математиката.


Апр 1, 2013

Охриѓанчињата го одбележаа Денот на шегата

Космонаути, принцези, самовили, вештерки, бетмени беа само дел од најразличните костими со кои најмладите охриѓанчиња го одбележаа Денот на шегата.


Мар 30, 2013

Бројот на посетители во Охрид повторно се „ тресе“ од ракав

На охридската ривиера во мал број се присутни странските туристи кои го слават  католичкиот Велигден.


Мар 30, 2013

Прелевања во колекторот поради високиот водостој на Охридското езеро

Директорот на МЈП Проаква, Златко Старкоски вели дека со испуштањето на водата од Охридското Eзеро, се зголемува нивото на водата во реката Црн Дрим, што доведува до прелевања во колекторскиот систем.