Skip to main content
Јан 22, 2014

Дел од Заводот за кардиоваскуларни заболувања Св Стефан ќе се пресели во Специјалната болница за ортопедија и трауматологија Св Еразмо, Охрид. Исто така Министерството за здравство одлучи годинава болничката установа Св Еразмо да добие и  најсофицистирана медицинска опрема.


Јан 22, 2014

642 матуранти од охридските средни училишта денес беа екстерно тестирани. Од трите средношколски образовни центри во градов велат дека се изминало во најдобар ред.


Апр 6, 2021

За време на забраната и посебниот режим на движење на граѓаните на територијата на Република Северна Македонија, сите граѓани кои живеат во станбени објекти за колективно домување и што имаат домашни миленичиња (кучиња), може да ги изнесуваат надвор од своите домови.


Јан 22, 2014

Курсевите започнуваат на почеток од февруари и на нив мајките ќе добиваат корисни совети како подобро да се грижат за своите новороденчиња.


Јан 21, 2014

Во Робевци ќе блесне Златната соба чие отварање се одложува веќе седум години.


Јан 21, 2014

Локалната го воочи проблемот со немањето јавни тоалети во градов и пристапи кон негово решавање.Ќе се обновуваат некогашните јавни тоалети кај црквата Свети Богородица Перивлепта и кај Долни сарај


Јан 21, 2014

ЈП НИСКОГРАДБА се соочува со голем долг од над милион и двеста илјади евра. Директорот на претпријатието Сашо Донев вели дека подготвуваат акционен план за враќање на долговите.


Јан 20, 2014

Охриѓани  добитници на наградата „ Трајно уништување на рибниот фонд од Охридското Езеро“.