Skip to main content
Јан 16, 2014

Уште триесетина дена охриѓани ќе можат да уживаат во новата забавна содржина на охридскиот плоштад, градското лизгалиште.


Јан 16, 2014

Регионалниот пат Охрид – Струга или како што охриѓани и стружани милуваат да го кажат стариот пат покрај езеро, е запоставен. Покрај лошата патна инфраструктура, овој патен правец ги нема потребните сообраќајни патоказни табли ниту пак е осветлен. Впечатокот на јавноста е дека надлежните  треба да посветат повеќе внимание бидејќи овој пат води до реномираната Специјална болница за ортопедија и трауматологија Св Еразмо.


Јан 16, 2014

Никола Љушкоски три години живее без електрична енергија.


Јан 15, 2014

Основната заложба на организаторите на конференцијата е резултатите од овие истражувања да се стават во туристички цели.


Јан 15, 2014

Вака најави новиот директор на ЈП „Градски пазар“, Тони Коталески.


Апр 5, 2021

Од 22.00 часот (04.04.2021) до 05.00 часот (05.04.2021) констатирано е дека 10 лица не ја почитувале забраната за движење. Во текот на изминатото деноноќие (04/05.04.2021) пак, на територијата на Република Северна Македонија, за мерката за носење лична заштита на лице, регистрирани се 417 прекршоци.


Јан 15, 2014

Уметноста ставена во функција на ранливата категорија на граѓани. Проектот под наслов „Употреба на уметноста каде што е тешко да се зборува – Размени меѓу уметници кои работат во социјалната област”, во Охрид и Струга продолжува со обука на уметниците за работа со оваа категорија луѓе.


Јан 15, 2014

,, Од чинарот до ѕвездите,,. Ова е насловот на документарецот кој ќе се снима за фестивалот Охридско лето.