Skip to main content
Мар 19, 2013

Станкоски:„Владата многу ветуваше, но ништо не направи“

Станкоски кандидатот за советник од „Сојуз за иднината“, денеска зборуваше за се она како што кажа владата го има ветено, но не и остварено за Охрид.


Мар 19, 2013

Министерот за здравство во посета на Општата болница Охрид

Комплетно се завршени градежните работи на една од најголемите капитални инвестиции во здравството не само во Охрид туку и во поширокиот регион, истакна министерот Тодоров.


Мар 19, 2013

Поврзување на Охрид со градови од соседните држави-најави кандидатот за градоначалник Ристески

Фирмарина за стопанствениците, поттикнување на земјоделското производство, ова се дел од ветувањата на кандидатот за градоначалник Васил Ристески.


Мар 19, 2013

Професори го обвинија Петрески за политички притисок врз нивни колеги

Петрески со одговор дека тоа е легитимна средба со вработените во образованието, кои се под општинска надлежност.


Мар 19, 2013

Нема да има отпуштања на администрацијата во општина и во јавните претпријатија, вети Бакрачески

Тенденциозни невистини се шират за заплашување на вработените во општинската администација и ЈП, рече на денешната прес конференција кандидатот за градоначалник Никола Бакрачески.


Мар 19, 2013

Осум години лаги и манипулации

Осум години лаги и манипулации. Ветени  а нереализирани проекти. Ова е владеењето на Александар Петрески, обвини Харалампие Шокаровски, пратеникот од редовите на ВМРО ДПМНЕ.


Мар 19, 2013

Децата со посебни потреби веќе имаат сопствен превоз

Децата со посебни потреби ќе добијат бесплатен превоз со специјализирано возило. Вчера во Охрид, пристигна комбе возилото со фул опрема, специјално наменета за посебните потреби на децата со инвалидитет. Тоа е купено со собраните средства од акцијата Декември – Месец на отворено срце, на иницијатива на Охридски Комуналец и Отпад во сораборка со неколку организации од градот.


Мар 18, 2013

Васил Ристески ветува општински совет за урбан развој

Независниот кандидат Васил  Ристески подржан од  СДУ изминатиов викенд ги  посетил сограѓаните од крајезерските села.