Skip to main content
Сеп 10, 2012

Охридските кајакари одлични на регатата Охрид 2012

Во водите на Охридското Езеро се одржа единаесеттата по ред меѓународна регата во кајак на мирни води, Охрид 2012.


Сеп 8, 2012

На чај во Охрид

Почесниот конзул на Р. Турција во Охрид Абдурахман Бајрактар, денес ја прими турската делегација, која неколку дена е во работна посета на нашата земја, по повод 100 годишнината од балканските војни.


Сеп 8, 2012

Македонците одлични на Охридскиот атлетски маратон

Во машка конкуренција прв на целта пристигна унгарецот Тамаш Наѓи, додека кај жените тоа беше охриѓанката Јована Целеска.


Сеп 8, 2012

Студенчишкото блато, нова туристичка понуда


Студенчишкото блато со своето богатство на ендемичен жив свет ќе биде новата атракција со која ќе се привлекуваат гости во градов. Неговата ревитализација започнува од октомври.


Сеп 7, 2012

60 години ансамбл „Билјана“

Репертоарот на ансамблот Билјана во сабота доживува преродба.


Сеп 7, 2012

Тегла ајвар колку килограм месо

Гастрономскиот специјалитет наречен ајвар-скапо ќе не чини. Цената на пиперките превисока за плиткиот џеб на граѓаните. Овој наш македонски специјалитет се помалку ќе го има на трпезите.


Сеп 7, 2012

По едногодишна пауза, годинава повторно Охридски атлетски маратон

Овој маратон кој важи за еден од најтешките, ќе се трча од Свети Наум па се до Охрид, со вкупна должина од 30 километри.


Сеп 7, 2012

Нова учебна година – стари проблеми

На стартот на новата учебна година, се потсетивме на старите проблеми на општинските училишта.