Skip to main content
Мар 17, 2021

Оваа среда се определивме да ви презентираме три наслови за деца и уште пет наслови наменети за возрасни.


Авг 2, 2013

Утрово делегација на локалната положи свежо цвеќе пред спомениците на хероите од НОБ.


Авг 2, 2013

Севкупен победник на Илинденскиот пливачки маратон кој се одржа денес во водите на Охридското Езеро е скопјанецот Александар Илиевски. Тој стигна прв на целта од маратонската патека со време од 28 минути 15 секунди 88 стотинки.


Авг 1, 2013

32 пливачи од 15 клубови од Р. Македонија утре ќе бидат дел од традиционалниот мал илинденски пливачки маратон. По 34 пат македонските натпреварувачи, поделени во две групи, преку овој маратон, ќе го одбележат еден од најголемите денови во македонската историја, празникот Илинден.


Авг 1, 2013

Рано утрово се пронајдени живи и здрави двете момчиња од Скопје, по кои цела вечер трагаше охридската полиција.


Авг 1, 2013

Ново организирање на локалната администрација ќе следува наскоро во Охрид.


Мар 16, 2021

Тие се чуваат во музeи и одлука на властите  за нивната судбина нема. Во меѓувреме не престанаа кражбите на црковни артефакти во струшко и дебарско. Најголем дел од нив завршуваат на црните пазари во  Европа и Азија.


Јул 31, 2013

Советниците расправаа за 54 точки.