Skip to main content
Мар 16, 2021

Реакции има за трговци кои продаваат производи со изминат рок и со помала грамажа на пакуваните производи. Поплаки пристигаат и за различни цени на производите означени на рафтовите и оние на каса. Има реакции за фармацевтските производи, а засега нема пријави за нерегуларности за банкарски  и потрошувачки кредити.


Јул 30, 2013

Членот од советот на градски татковци Стефан Буџакоски пред локалниот економски совет ја образложи својата иницијатива за возобновување на Св. Климентовиот универзитет.


Јул 29, 2013

Промовирана стихозбирката „Помнам“. 


Јул 29, 2013

Пет точки на дневниот ред на состанокот за градски татковци за подобрување на имиџот на Охрид.


Јул 29, 2013

Музички хепенинг, драмска изведба и информативни флаери вчера на плоштадот „Крушевска Република“.


Јул 29, 2013

Со класикот на Молиер, „Тартиф“, народниот театар од Битола ќе ја разоткрива честата идеја што се провлекува низ животот, а тоа е принципот на лицемерие и наивност.


Мар 16, 2021

Исполнети се капацитетите на охридската модуларната болница и останатите ковид одделенија. Деведест пациенти се згрижени на  болничко лекување од кои  шеесетина се на кислородна поддршка и на неинвазивна вентилација. 


Јул 27, 2013

Четирите девојки од овој состав важат за една од најголемите музички атракции на денешницата со над 5 милиони продадени албуми ширум светот.