Skip to main content
Мар 16, 2021

Од 22 часот (15.03.2021) до 05 часот (16.03.2021) констатирано е дека 20 лица не ја почитувале забраната за движење. Во текот на изминатото деноноќие пак (15/16.03.2021) на територијата на Република Северна Македонија, за мерката за носење лична заштита на лице, регистрирани се 417 прекршоци.


Јул 25, 2013

Освен со големиот број на освоени медали, тие можат да се пофалат и дека во нивните редови го имаат светскиот првак во кати во јуниорска конкуренција.


Јул 25, 2013

Екипи на Брзата помош од Охрид, ќе вршат бесплатни прегледи, ќе мерат притисок и делат совети на граѓаните како да се заштитат од високите температури.


Јул 25, 2013

Поминаа првите 100 дена од мандатот на градоначалникот на Дебрца, Игор Трајкоски. Модерна Дебрца е крајната цел која сака да ја постигне првиот човек на оваа општина, секако со поддршка на жителите како и со максимална ангажираност на јавната администрација. Трајкоски се пофали со реализација на дел од зацртаната програма.


Јул 25, 2013

СВР продолжува да делува превентивно.


Јул 25, 2013

Уметничките слики на кои е прикажан Чинарот и сите негови возвишувања и падови до 03 август во Уранија.


Мар 16, 2021

Екипите на “Паркови и зеленило” спроведуваат низа активности за освежување на зелените површини по ул.”Булевар Туристичка” и ул.”Партизанска”.


Јул 24, 2013

Младите иселеници од Македонија докажани музичари во далечната Австралија. За нивниот успех сакаат да се пофалат пред своите сонародници. Еден од нив е Љупчо Стојчевски музичар од Сиднеј. Деновиве тој престојува во нашата земја од две причини, пред се да се одмори, а резервирал некој ден и работно да се ангажира.