Skip to main content
Јун 22, 2013

Дали оваа сезона туристите ќе имаат можност границата со Р. Албанија да ја поминат со брод? Македонската и албанската Влада децении го најавуваат отварањето на бродската линија Струга-Поградец-Охрид.  Градоначалниците на трите крајезерски градови, се оптимисти дека за многу брзо ќе дојде до реализација на оваа бродска линија.


Јун 21, 2013

Бакрачески, Села и Шкембиј порачаа дека заеднички ќе направат се, за заштита на Охридското Eзро.


Мар 8, 2021

Основците на посебен начин упатија честитка до сите жени по повод Интернационалниот ден на жената 8 -ми Март. Ученицитe заедно со своите родители од  го честија празникот со  видео проект  насловен „Жената е..“ Во реализација на видео проектот учествуваа родители/старатели од различни професионални профили и учениците од 1 до 9 одделение.  


Јун 21, 2013

„Денот на езерото“ е манифестација на која, хотелиерите, угостителите и туристичките работници можат да ги покажат и понудат своите производи. Неколку штандови на градскиот плоштад Св Климент Охридски, денес на одбележувањето на Денот на езерото имаа таква можност.


Јун 21, 2013

Олтајмерите уште се нарекуваат и безвременски автомобили. Тие никогаш не го губат стилот, а на одбележувањето на Денот на езерото, еден таков олдтајмер марка фијат фиќо беше паркиран на градскот плоштад. Со него од Падова, допатува италијанецот Џорџо Андриан.


Јун 21, 2013

Во рамките на проектот „ АРМ поблиску до граѓаните“, синоќа Воениот оркестар на армијата изведе едночасовен концерт на плошатдот кај стариот чинар, додека Гардискиот батаљон на АРМ, ја  демонстрираше високата строева извежбаност во работа со пушка.


Јун 21, 2013

Прекрасен завршен концерт на натпреварот на млади музичари „Охридски бисери“ 2013.


Мар 8, 2021

Поради порастот на бројката на новозаразени на денешната седница на Кризниот штаб, на предлог на Комисијата за заразни болести министерот за здравство Венко Филипче побарал повторно воведување полициски час во периодот од 22:00 до 05:00 часот.