Skip to main content
Јул 20, 2013

Една од основните идеи на сликарството на Мајкл е хуманизмот и филантропијата.


Јул 19, 2013

ЈП СРЦ „Билјанини извори“, ширум ги отвара вратите за лицата со попреченост. Денес беше потпишан и меморандум за соработка меѓу Јавното Претпријатие и здруженијата на лица со попреченост од Охрид на иницијатива на менаџерскито тим.


Јул 19, 2013

Се е подготвено за отворањето на второто издание на Културно забавното лето„На зајдисонце“.


Мар 15, 2021

За оваа година се планирaни една и пол милјарда денари. Од досегашното искуство невработените и работодавачите се најмногу заинтересирани за проектот за самовработување со грант и субвенционирање на плати.


Јул 18, 2013

Жителите од населба „Трудбеник“ дваесет дена чекаат враќање на улицата Никола Карев во првобитна состојба. Таму екипите на МЈП „Проаква“ работеа на дефект во водоводната мрежа, а зад себе оставија раскопан коловоз и голем дел уништен тротоар.


Јул 18, 2013

Започнува реализацијата на договорот за полициска соработка помеѓу МВР и МУП Србија.


Јул 18, 2013

„Хамлет во пикантен сос“ е урнебесната комедија на младата режисерка Александра Кардалевска, која за прв пат настапува на овој престижен фестивал.


Јул 17, 2013

Специјалното возило за лица со хендикеп набавено како дел од хуманитарната акција „Декември, месец на отворено срце“, денес предадено во општински раце.