Skip to main content
Ное 12, 2012

Алармантни деформитети кај новата генерација основци

Oткриени нови деформитети на мускулно скелетниот систем при преглед на новата генерација петтодделенци.


Ное 12, 2012

16 годинишниците од јануари ќе можат да полагаат за возачка дозвола

Малолетниците ќе може да полагаат за возачка од Б категорија.


Ное 12, 2012

Дијабетичарите, до инсулин по скратена постапка

Целта е да се скрати постапката за да им се олесни на пациентите добивањето на инсулинска терапија.


Ное 10, 2012

Ретроспективна изложба на поетот на стакло

Теофил Дамјаноски, сликар кој го носи епитетот поет на стакло, со ретроспективна изложба.


Ное 10, 2012

Сработено а неисплатено

Охридските советници се жалат дека осум месеци немаат земено паушал. По се изгледа дека за брзо нема да ги видат овие пари. Од Локалната со став паушалите да се исплатат на крајот на мандатот.


Ное 10, 2012

И оваа зима ќе се одржува само дел од патниот правец кој води до Галичица

Којзнае која зима по ред, овој патен правец ќе остане недостапен и за домашните, и за странските туристи, а богами и за охриѓани.


Ное 9, 2012

Македонските аеродроми се максимално безбедни

На охридскиот аеродром Св. Апостол Павле изведена симулирана акција за решавање на заложничка криза.


Ное 9, 2012

АД „Жито леб“ ги отвори вратите за посета

Во  рамките на Светската недела на квалитет АД „Жито леб“ практикува да ги отвори вратите на производствените капацитети.