Skip to main content
Јул 15, 2013

Охрид нема сточни гробишта.


Јул 13, 2013

Неонаталниот скрининг на слухот во Австралија е задолжителен, додека пак кај нас малку се зборува за тоа. Лекари од австралиско-македонско друштво, како и преставници од македонската лекарска фела денес имаа средба во Охрид.


Јул 13, 2013

Летна школа за правилна исхрана и во Охрид.


Јул 13, 2013

Со оваа претстава работена според немиот филм на Ернст Љубич, актерите од Словенскиот народен театар ќе се обидат да ги насмеат оние кои ќе го проследат ова несекојдневно дело.


Мар 12, 2021

Јул 12, 2013

Со податоците за посетеноста на Охрид и понатаму ќе се нагаѓа.


Јул 12, 2013

Заедно со својот син Максим, а во придружба на диригентот и негов личен пријател Константин Орбелиан, истакна дека е среќен што има можност да токму го отвори фестивалот и ги покани сите да дојдат и да уживаат.


Јул 11, 2013

Од Народна велат дека очекувале порадикални мерки за напредок на општината.