Skip to main content
Сеп 18, 2012

Професорите се за зголемување на бројот на часовите по спорт

Професорите предлагаат во училиштата зголемување  на бројот на часовите по спорт како спас против деформитетите кај школските деца.


Сеп 18, 2012

„Охридското котле“ експресно испразето на ГАТУС 2012

Нашите ученици се вратија со три сребрени медали од овие гастрономско-туристички средби во Словенија.


Сеп 17, 2012

„Крија Јога“ пристигна во Македонија

„Крија Јога“, внатрешен мир или нов начин на живеење.


Сеп 17, 2012

Ќе замине ли постоечкиот пат Охрид – Св. Наум конечно во историјата?

Агенцијата за државни патишта веќе потпиша договор за изработка на проектна документација, со Друштвото за инженеринг и консалтинг „Чакар Партнерс“ од Скопје.


Сеп 17, 2012

Добредојде и со среќа на новите студенти-почна академската година

Денес охридските високообразовни установи го одржаа првиот академски час.


Сеп 17, 2012

Булеварот Железничка ќе зазелени

Хортикултурна инвазија, есенва, се највува врз бројни парковски површини во градот. 


Сеп 15, 2012

Упад во стан

Синоќа неколку минути после полноќ, на улицата Карпош Војвода во познатата социјална зграда, лице добро познато на полицијата влегло во стан и на сопственичката и  одзел пари, документи, пасош, возачка исправа и лична карта.


Сеп 15, 2012

Граѓаните сакаат соларна енергија ама немаат пари за инвестирање

Само тројца охриѓани добиле субвенции за вградување на соларна енергија во нивните домови.