Skip to main content
Сеп 12, 2012

Курајчани ќе маршираат во чест на војводата Аргир Маринчев

Жителите на Куратица утре ќе му оддадат почит на македонскиот револуционер, Аргир Маринчев.


Сеп 12, 2012

СОНК и Локалната ќе го решат проблемот со патните трошоци за наставниот кадар

Регионалниот одбор на СОНК од Охрид се избори да биде решен проблемот со реалните патни трошоци за околу деведесеттина просветни работници кои патуваат во подрачните училишта.


Сеп 11, 2012

Дали се гледа крајот на маките на жителите од улицата Мите Богоевски

Дали се гледа крајот на маките на жителите од улицата Мите Богоевски. Тие години наназад голтаат прашина и газат во кал до колена поради неасфалтираната улица. Од Локалната ветија дека есенва ќе биде решен овој проблем.


Сеп 11, 2012

ОУ во Калишта без основни услови за децата

Подрачното основно училиште Браќа Миладиновци во село Калишта без основни услови за работа.


Сеп 11, 2012

Ликовниот караван „Најубавите мои сништа“ доаѓа во Охрид

По Струга и Охрид, делата ќе патуваат во неколку градови во Македонија и Србија, за на крај да пристигнат на финалната изложба во Детроит, Соединетите Американски држави.


Сеп 10, 2012

Заврши осумгодишниот пост во ловењето со блинкер

Почнувајќи од изминатиов викенд, дозволен е ловот и на пастрмката и на останатите ендемични видови на риба во Охридското Езеро.Сеп 10, 2012

Охридските кајакари одлични на регатата Охрид 2012

Во водите на Охридското Езеро се одржа единаесеттата по ред меѓународна регата во кајак на мирни води, Охрид 2012.