Skip to main content
Окт 20, 2012

Жителите на Горно Лакочереј конечно добија вода за пиење

Решен тригодишниот проблем на жителите на Горно Лакочереј. Тие добија вода за пиење. Од МЈП Проаква велат дека доколку мештаните рационално ја користат водата ќе немаат никаков недостиг од оваа скапоцена течност.


Окт 20, 2012

Легендата за љубовта помеѓу Александар Македонски и Бела Ица

„Љубовната одисеја на Александар Македонски и Бела Ица“ е насловот на најновото дело на писателите Ванѓелко Лозаноски и Гордана Димовска.


Окт 20, 2012

ОУ „Братство Единство“ ќе аплицира за еко наградата „ Зелено знаме“

ОУ „Братство Единство“ се подготвува за апликација за најголемата еколошка награда „Зелено знаме“.


Окт 19, 2012

ФТУ доби лабораторијата за учење на далечина

Пуштена во употреба лабораторијата за учење на далечина, инсталирана на ФТУ.


Окт 19, 2012

Свечено пуштен во употреба патот од Лескоец до Скребатно

Премиерот Никола Груевски денес свечено го пушти во употреба патот од Лескоец до Скребатно. Тој потенцира дека ова не е единствен локален проект во кој со финансиски средства учествува Владата преку Агенцијата за државни патишта.


Окт 18, 2012

Собранието ги изгласа измените на законот за експропријација поднесени од Николоски и Затуроска

На денешната седница (18.10.2012) на Собранието на Република Македонија беа изгласани измените и дополнувањата на Законот за експропријација поднесени од пратениците Александар Николоски и Лилјана Затуроска.


Окт 18, 2012

Висока награда за охриѓанката Марија Филева

Охриѓанката Марија Филева, керка на познатиот изработувач на охридскиот бисер Павел Филев, се најде меѓу шестмината наградени студенти добитници на наградата 26 ти јули од Франк Манинг.


Окт 18, 2012

Локалната си ги бара паркинзите назад

Ќе се раскинува договорот за стопанисување со паркинзите помеѓу ЈП Билјанини Извори и концесионерот „Сузуки“.