Skip to main content
Окт 17, 2012

Министерот за образование се сретна со новите професори во „Св. Апостол Павле“

Разговарале околу очекувањата од годината што претстои, но и околу новите студиски програми кои би се вовеле во иднина.


Окт 16, 2012

Нов ласер на офталмолошко одделение

Осовременување по светски стандарди на офталмолошките одделенија. Општа болница Охрид доби опрема во вредност од 140 илијади евра. Неколку апарати меѓу кои и ласерот за горење на крвните садови на дното на очите кај пациентот, се само дел од колекцијата современи апарати кои веќе се сместени во офталмолошкото одделение во охридската болница.


Окт 16, 2012

Во Охрид и Дебрца евидентирани се 600 социјално загрозени семејства

По повод Светскиот ден на гладта и Неделата на борба против гладта, Црвениот крст спроведува кампања за помош на социјално најзагрозените семејства. Од охридската организација апелираат сите кои можат да донираат дел од своите парични средства бидејќи тие се многу малку за нив, но многу значат за социјално загрозените семејства.


Окт 16, 2012

Јасно да се знае каде може да се гради тешка индустрија, бараат екологистите

Екологистите од „Грашница“ и Движењето на екологистите од Македонија,  реагираат на Законот за животна средоина.


Окт 15, 2012

Во ОУ „Братство Единство“ пристигна мулти културниот караван

Во ОУ„Братство Единство“, од Велес пристигна мултикултурниот караван со мешан етнички состав на  ученици од повеќе  училишта од земјава.


Окт 15, 2012

Од денеска стартува грејната сезона

Започна грејната сезона.


Окт 15, 2012

Од денес, до петок, ревматски прегледи во Општата болница во Охрид

Голем интерес за ревматоидните прегледи на д-р Нада Марина во Општата болница во Охрид.


Окт 15, 2012

Охридските лајонисти не ги заборавија слепите лица

Лајонистите од Охрид им подарија комјутер со специјaлна програма наменета за потребите на слепите лица.