Skip to main content
Окт 12, 2012

Позитивниот извештај, дипломатски успех

Европската Комисија застана силно зад Македонија. Нашата земја го доби најпозитивниот извештај до сега, по четврти пат Комисијата одлучи Македонија да почне преговори за членство во ЕУ.


Окт 12, 2012

Пратеникот Николоски го посети охридскиот Сојуз на борци

Пратеникот Александар Николоски со преставници од политичката партија на Вмро Дпмне го посетија Сојузот на борци на Охрид и Дебрца.


Окт 12, 2012

Охридското Езеро нетреба да се користи како акумулација

Охридското езеро не смее да се користи како акумулација, сметаат експертите.


Окт 12, 2012

Производството на органска храна во Македонија срамежливо расте

Условите за производството на органска храна во Македонија се идеални, но недостасува подобар маркетинг. Сонцето и фиданката се симбол на македонското органско производство на храна.


Окт 11, 2012

Окт 11, 2012

Грци, Срби, Бугари масовно купуваат лекови од Македонија

Соседите од Грција, Србија и Бугарија купуваат лекови во Македонија.


Окт 11, 2012

Свечено отворени детски игралишта по повод 11 Октомври

Нишалки, парк и клупи за одмарање, и спортски реквизити сега и официјално, беа отворени во населбата Гоце Делчев и во близина на кружниот тек кај болниците.


Окт 11, 2012

Утре започнува вакцинацијата од сезонски грип

Поради топлото време, имунизацијата оваа година се прави подоцна од обично.