Skip to main content
Сеп 11, 2012

ОУ во Калишта без основни услови за децата

Подрачното основно училиште Браќа Миладиновци во село Калишта без основни услови за работа.


Сеп 11, 2012

Ликовниот караван „Најубавите мои сништа“ доаѓа во Охрид

По Струга и Охрид, делата ќе патуваат во неколку градови во Македонија и Србија, за на крај да пристигнат на финалната изложба во Детроит, Соединетите Американски држави.


Сеп 10, 2012

Заврши осумгодишниот пост во ловењето со блинкер

Почнувајќи од изминатиов викенд, дозволен е ловот и на пастрмката и на останатите ендемични видови на риба во Охридското Езеро.Сеп 10, 2012

Охридските кајакари одлични на регатата Охрид 2012

Во водите на Охридското Езеро се одржа единаесеттата по ред меѓународна регата во кајак на мирни води, Охрид 2012.


Сеп 8, 2012

На чај во Охрид

Почесниот конзул на Р. Турција во Охрид Абдурахман Бајрактар, денес ја прими турската делегација, која неколку дена е во работна посета на нашата земја, по повод 100 годишнината од балканските војни.


Сеп 8, 2012

Македонците одлични на Охридскиот атлетски маратон

Во машка конкуренција прв на целта пристигна унгарецот Тамаш Наѓи, додека кај жените тоа беше охриѓанката Јована Целеска.


Сеп 8, 2012

Студенчишкото блато, нова туристичка понуда


Студенчишкото блато со своето богатство на ендемичен жив свет ќе биде новата атракција со која ќе се привлекуваат гости во градов. Неговата ревитализација започнува од октомври.