Skip to main content
Окт 5, 2012

Добар повод за прием кај градоначалникот

Големата награда за литература, рускиот орден „Златна есен-Сергеј Есенин“, годинава падна во рацете на истакнатиот македонски поет Славе Ѓорго Димоски. По тој повод градоначалникот Александар Петрески, денес го прими Димоски во својот кабинет и му се заблагодари за неговиот допринос, кој не само што е важен за Охрид, туку и воопшто за Македонија.


Окт 5, 2012

Успехот на пензионерите, успех на градот

Градоначалникот Александар Петрески ја прими екипата на Здружението на пензионери од Охрид и Дебрца  која постигна огромен успех на Спортската пензионерска олимпијада која се одржа во Скопје. Тој рече дека овој нивни успех е и успех на градот.


Окт 5, 2012

ООУ Св. Климент Охридски го одбележа денот на детето

Учениците и наставниот кадар од ОУ Св. Климент Охридски го одбележаа светскиот ден на детето и учителот.


Окт 4, 2012

Што се случи со бистата на Гоце Делчев во Подгорци?

Постаментот за бистата на Гоце Делчев – празен.


Окт 4, 2012

Цветан Грозданов-Цел живот посветен на наука и истражување

Академик Цветан Грозданов, денес прославува 50 години од својата плодна научно-истражувачка дејност.


Окт 4, 2012

Едноставно решение за дупката

За една недела ќе биде пуштена улицата кај „Макси Д“, каде поради голем пропуст при изведба на атмосферска канализација, зина дел од патот на самата раскрсница. „Изнајдовме едноставно и трајно решение“, вели директорот на ЈП НИСКОГРАДБА-ОХРИД, Владо Цветкоски.


Окт 3, 2012

Пукнатината на ѕидот на Долни сарај се повеќе се шири

Охриѓани повторно го актуелизираа проблемот со распуканиот ѕид на Долни сарај. Тие бараат Завод и музеј под итно да интервенира. Од таму пак објаснуваат дека се е во рацете на Министерството за култура.


Окт 3, 2012

Новинарите трн в око на регионалниот синдикат на СОНК

Професионалноста на охридските новинари им засмета на дел од членството на СОНК – регионална канцеларија Охрид.