Skip to main content
Окт 2, 2012

Младите германци невработени како врсниците од Македонија

Младинските синдикати од балканот, Германија и Австрија денеска споделија искуства  за подостоинствена работа во очи на Светскиот ден на достоинствена работа, 7ми Октомври.


Окт 1, 2012

Занаетчиите може да здивнат

40-тина занаетчии од 180 -те регистрирани присуствуваа на вчера одржаниот состанок на Регионалната комора.


Окт 1, 2012

Градоначалникот и СОНК потпишаа меморандум

Oколу 170 вработени во образовните установи во општина охрид ќе патуваат бесплатно до своите работни места.


Окт 1, 2012

Светна населбата Далјан

Жителите од населбата Далјан, вчера  покажаа висока еколошка свест.


Сеп 29, 2012

Денес е светски ден на срцето кој е посветен на децата

Денес е светски ден на срцето кој е посветен на децата, односно на развивањето на свеста за значењето на кардио-васкуларните заболувања и кај најмладите.


Сеп 29, 2012

Охридско-преспанскиот регион, под заштита

Природните убавини на Охридско – Преспанскиот регион заслужуваат заштита. Токму затоа вчера во Корча, Р. Албанија, градоначалниците на пограничниот регион од Македонија и Албанија како и претставниците на двата НП кои се во рамките на ова подрачје потпишаа декларација за прогласување на биосферен резерват на овој регион.


Сеп 29, 2012

Охридска Јоклама-првата телевизиска утринска емисија во градов

Охриѓани добиваат локална утринска емисија.


Сеп 29, 2012

“u0414u0430 u0433u043e u0432u0440u0430u0442u0438u043cu0435 u0441u0458u0430u0458u043eu0442 u043du0430 u0414u0430u043bu0458u0430u043d”

“Да го вратиме сјајот на Далјан”, е паролата под која утре од 11 часот ќе се одвува акција за чистење на дворот и плажата пред подрачната единица на училиштето Св Климент Охридски.