Skip to main content
Сеп 28, 2012

Стопирана изградбата на игралиштето балон

Договорот за игралиштето балон раскинат спогодбено, се отвора нова постапка.


Сеп 28, 2012

Со делови од Nintendo Wii направиле интерактивна бела табла

Во основното училиште „Христо Узунов“ креативноста се негува уште од мали нозе.


Сеп 28, 2012

ОО СДСМ ќе ги отвора вратите на иднинатата и кај Охридѓани

СДСМ започнува проект преку кој ќе го слушне гласот на народот.


Сеп 27, 2012

Локална:„ОК НА ВМРО- ДПМНЕ конечно призна зошто го кочи еазвојот на Охрид“

По пресс конференцијата на ОК на ВМРО ДПМНЕ стигна и реакција од кабинетот на градоначалникот Александар Петрески. Во реакцијата се вели:


Сеп 27, 2012

Сцената зад света Софија која наликуваше на онаа од приказната со заспаната убавица, веќе ја нема

Обраснатиот парк во бршлен и грмушки зад Св. Софија, се чисти. Ќе биде пријатно катче за посетителите.


Сеп 27, 2012

Младите музичари се поприсутни на Староградските средби

Охрид по 24 пат ќе биде домаќин на староградските средби.


Сеп 27, 2012

ВМРО ДПМНЕ: „Најавите за автобуска и катна гаража се празни ветувања“

Во очи на утрешната седница на совет Ок на ВМРО ДПМНЕ со нови обвинувања за работата на локалната самоуправа.


Сеп 26, 2012

Уште едно собиралиште на наркозависници

Во градов се појави ново собиралиште на наркозависници и други извршители на малолетничка деликвенција. Од Свр Охрид велат дека досега кај нив не е пријавен ваков случај.